Open diary

Excuse Me, Pardon, WTF


След вчерашния Час на Земята предлагаме да обединим усилията си около още една значима кауза – да разгадаем с обща помощ какво е имал предвид авторът, създал една принт реклама на “Ариана”, която отскоро е по столичните билбордове. На нея е изобразен неясен и непознат за всички ни субект, наречен Мариан, който по някаква причина щял да чака нещо неизвестно два месеца. “Наздраве за Мариан. Той ще чака два месеца.”  Възможно е замисълът да е твърде дълбок, за да се проумее от смъртни люде като нас. Но дори и на такива като нас е добре да се обясняват някои неща, например – какво ще чака Мариан, защо па точно два месеца, к’во общо има бирата и т.н. Доколкото схванахме на първо четене, има някаква връзка с изобразяването на въпросния Мариан по подобие на нещо средно между Боб Марли, Че Гевара и Кадафи… Ама защо и как… остава неразбулена мистерия.

Така че мили хора, ако имате предложения или още по-добре – прозрения, моля ви да ни направите съпричастни към тях. Ще спасите много от незавидното ни количество останали мозъчни клетки.

А ако никой не предложи изход от този ребус, ще излезем от неловката рекламна ситуация със следния цитат, който идеално се вписва в изложеното по-горе:

“Знам, вие сте убедени, че разбирате онова, което си мислите, че съм казал. Но не съм сигурен дали съзнавате, че това, което сте чули, не е същото, което съм имал предвид!”

Кратко и ясно.

Ad Squad 2011

2 thoughts on “Excuse Me, Pardon, WTF

 1. И аз съм в изключителен смут по повод на тези билбордове.

  Напънът за тийзър е толкова неуспешен, че започвам да формирам теория, че билбордовете се използват за лични съобщения между мадамите в рекламния отдел на марката.

  Like

 2. хахаха, абсолютно е възможно, даже силно се надявам билбордовете да функционират като лични съобщения, щото иначе става лошо. И следвайки логиката, следващият билборд по темата би бил: Ти знаеш ли, че Мариан и Йовка вече са заедно?!
  : )
  Може би пък целта е копирайтърите да провокират образуването на екстра гънки в мозъците на 80% от населението, кой знае… Един ден ще дойдат с фискалния бон и ще кажат – А Мариян помните ли го?!

  Таня

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s